Wednesday, March 28, 2007

project champions (sustinatorii de proiect)

project champions (sustinatorii de proiect)

Deseori, in cadrul organizatiilor, cei din interior care propun idei generatoare de valoare vor ajunge in postura de a indeplini functia de manager de proiect.

Partidele isi aleg managerii de campanie electorala dintre personajele care au un viitor pregnant, spitalele aveau directori din rindul medicilor de elita, teatrele aveau conducatori din rindul unor mari actori si daca va ginditi la cinematografia romaneasca, traita in perpetua criza, veti remarca nume sonore de artisti in rindul Consiliului Cinematografiei dar rezultatele catastrofale.

Marin Preda a fost o perioada presedintele Uniunii Scriitorilor, a fost perioada cind si-a tiparit operele dar nu si perioada cind contestatiile si lipsa de performanta nu au lipsit din rezultate.

Project Champions (sustinatorii de proiect) sunt deseori atasati de partea 'manierista'/tehnica a proiectului, neglijind uneori fatal aspectele legate de resposabilitatile ce decurg prin administrarea priectului.

Nu este o regula generala in a mentiona ca cei orientati spre maniera sustinatorii de proiect de tip project manager vor esua in demersul lor profesional, selectia insa a unui bun project manager tine de neneglijarea tuturor fatetelor proiectului.

Project Champions (sustinatori de proiect) prefera lucrul individual sunt dedicati si dependenti de tehnologii sunt angajati meseriei, dedicati profesional cauta sa depaseasca obiectivele propuse vor testa totul inainte de a isi asuma vreun risc intreprind si gindesc totul pe termen lung au pacatul perfectionismului sunt implicati in managementul procedurilor, utilizeaza conceptele sunt implicati in pentru si catre obtinerea rezultatelor conceptuale, procedurale.

Project managerul prefera lucrul in echipa angajat in responsabilitati tehnice si manageriale e dedicat corporatiei, firmei, organizatiei cauta mijloace de indeplinirea obiectivelor sunt dispusi sa isi asume riscuri intreprind ceea ce le este posibil gindesc in termenii orizontului de timp imediat(gindesc pe termen scurt) sunt implicati in managementul resurse umane, utilizeaza oamenii, calitatile si defectele lor sunt implicati in pentru si catre obtinerea rezultatelor materiale.

No comments: