Tuesday, March 13, 2007

scope management

Scope Management procesele de definire a cit si ce eforttrebuie intreprins cit si asigurare a faptului ca numaiacel efort este intreprins pentru finalizarea proiectului.

Scope Management include definirea si planificareaanvergurii,intinderii, scopurilor proiectului (scopeplanning, scope definition), crearea pachetelor desubactivitati, verificarea si controlulscopurilor/anvergurii/intinderii de proiect.

Scope Management inseamna:
-Verificarea constanta in vederea asigurarii depuneriiintregului efort necesar finalizarii proiectului.
-Impunerea unui sistem de control structurat al schimbariiin evitarea intreprinderii modificarilor neautorizate.
-Pastrarea tuturor schimbarilor in cadrul carteiproiectului.
-Stabiliirea si controlul a ceea ce trebuie sau nu inclusin proiect.
-Prevenirea efortului sudplimentar.

Beneficiarul proiectului trebuie sa obtina ceea ce solicitanici mai mult si nici mai putin, orice suplimentare derezultat va insemna pierdere de timp si nebeneficii aduseproiectului, in special gindind ca numai 34% dintreproiecte sunt si de succes. Asigurati-va insusirea acesteiabordari si intelegeti de ce e considerata aceasta abordareo buna idee.

Scope Management implica managementulanvergurii,intinderii,scopurilor atit a proiectului cit sia produsului, iar ele nu trebuie confundate.

Product Scope-este o alta forma de a spune'cerintele/specificatiile legate de produsul proiectului'.Ce sunt si ce intreprind? Anvergura/Intinderea/ScopurileProdusului/Product Scope poate aparea in urma stabilliriicerintelor unui proiect precedent sau pot/poate ficreata(e) ca parte a proiectului.

Project Scope-Efortul necesar spre a fi intreprins invederea realizarii produsului proiectului, aceastaincluzind intruniri, sedinte,verificari,raportari,analizesi alte parti de proiect care devin parti ale planului demanagement al scopurilor/anvergurii/intinderii de proiect.


Scope Baseline -Evaluarile rezultatelor si succesuluiproiectului incluzind cerintele/specificatiile care suntindeplinite.
Include:
-project scope statement
-workbreakdown structure
-workbreakdown structure dictionary

No comments: