Tuesday, March 13, 2007

scope definition

Definirea Scopurilor/Anvergurii/Intinderii ScopeDefinition- se refera la ceea ce se include sau nu in cadrul proiectului, luind in calcul constringerile si asumarile, rezultatul fiind 'project scope statement' caree utilizata in vederea evaluarii si managementuluirezultatelor proiectului.

Analiza Participantilor/Stakeholder analysis-proces care asigura astfel necesarul participantilor, asteptarile sidorintele toate fiind astfel transformate inspecficatii/cerinte.

Analiza Produsului/Product Analysis- este realizata in vederea verificarii daca cerintele particioantilor potdeveni specificatii/cerinte tangibile.

Project Scope Statement- Preliminary Project ScopeStatement este extinsa catre Project Scope Statementvarianta finala, in vederea utilizarii sale in cadrulproiectului, fiind extinsa de la preliminariile proiectului prin analiza produsului pina la transformarea obiectivelor de proiect in realizari.
Metodele diferite de angrenare a efortului din cadrul proiectului cit si a modului de considerare a asteptarilor beneficiarilor, creaza diferite Project Scope Statement.

No comments: